Byriel Classic 2008.

  Byriel Classic er endnu engang blevet afviklet med overvældende deltagelse af topryttere fra nær og fjern.

Første afdeling ”Slaget på Peden” foregik under noget nær perfekte forhold – næsten ingen vind, masser af tilskuere og ca. 25 deltagere. Det stod hurtigt klart, at Mårslet-rytterne ville få kamp til stregen, da den tidligere mange dobbelte vinder af diverse A-løb og motionsløb Claus Kynde stod klar ved startområdet.

Der var udbrud fra start – Jan Roer - MCM´s store taktiker - forsøgte sammen med en anden tung MCMer at stikke hjem.
De blev dog hurtigt kørt ind, og førergruppen på ca. 15 ryttere nåede Peden i samlet flok.

Feltet blev sprængt i stumper og stykker efter første opkørsel på Peden. Der var igen samling på det flade stykke. På tredje opkørsel blev feltet reduceret til10 mand – tunge ryttere som Peter S. Laursen, Jan Roer, Bedemanden og Gammelnok havde fået nok af de voldsomme accelerationer op ad Peden.

Desværre var der ikke plads til Mårslet ryttere på podieplad-serne, men det bliver helt sikkert anderledes til næste år.

Eskil vandt foran Kynde og Harald - til lykke til dem !

Bedste Mårslettere blev Kjeld Nygaard, Magnus Nielsen, Jeppe Udby, Søren Byriel og Pewee

Anden afdeling foregik på en ca. 110 km . lang rute omkring Ry med masser af bakker og meget hård tempokørsel. 5 ryttere sled sig fri i Gl. Ry, og det var de gamle kendinge, som sad med her bl.a. Søren Byriel, Gammelnok, Hans Jørgen Formand, Jan Roer og Kjeld Nygaard.

Topryttere som Peter Laursen og Skovfogeden, som havde ydet et stort tempoarbejde først på turen og som tog de fleste byskilte undervejs til Gl.Rye, blev sat af den hårde gruppe på det flade stykke ind mod Gl. Rye.

Et tæt spurtopgør mellem den tidligere bjergrytter Kjeld Nygaard og Søren Byriel endte med sejr til Søren Byriel.

Tredje afdeling er den klassiske Stjær tur omkring Stilling Sø og Solbjerg. Masser af prestige er på spil – især byskilte vejer tungt i tredje afdeling.

En enkelt rytter fra Mårslet Cykel Motion satte hurtigt tingene på plads med en voldsom acceleration i den bjergrige Jeksen-Dal. Ingen ryttere følte trang til at sætte efter ham, og han kom i mål ca. 10 minutter før feltet. Et stort tillykke til den viljestærke og modige rytter, som i al beskedenhed ønsker at være anonym.  

Efter det særlige pointsystem ser classementet efter 3 afdelinger således ud:

  1. Søren Byriel
  2. Kjeld Nygaard
  3. Henrik Riising

 
I al beskedenhed
Henrik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Djurslands Bank konto: 7266 1028380 og MobilePay: 52 239